la-TarguMures.ro     


Fondat 2012     |                     Site dedicat informarii targumuresenilor.                   |     


Acasa  |  Social  |  Politic  |  Economic  |  Legislatie  Sanatate  |  Medicina  |  Sport  |  Divertisment  |  Anunturi  |  Utile  |  Forum  |  Mall  |  Contact

Alte știri

 

Primăria Târgu Mureș va suplimenta bugetul pentru studiile destinate reamenajării atelierelor școlare

Primarul din Târgu Mureș, Dorin Florea, a anunțat miercuri într-o conferință de presă că municipalitatea va suplimenta, începând din acest an, bugetul destinat studiilor de fezabilitate pentru reînființarea și dotarea atelierelor din școlile de arte și meserii, în 13-14 domenii de activitate. 

Primarul din Târgu Mureș vrea piste suspendate pentru biciclete cu fonduri europene

Primarul din Târgu Mureș, Dorin Florea, a declarat miercuri, într-o conferință de presă, că ar vrea să acceseze fonduri europene pentru construirea unei piste suspendate pentru biciclete, întrucât la ora actuală bicicliștii sunt expuși unor pericole mortale, din cauza aglomerației din zona centrală a municipiului. 

Consiliul Județean Mureș a început procedurile de reziliere a contractului de execuție a "Transilvania Motor Ring"

Președintele Consiliului Județean Mureș, Ciprian Dobre, a anunțat vineri că instituția sa a început procedurile de reziliere a contractului de execuție a primului parc auto pentru sporturi cu motor din România, Transilvania Motor Ring, în valoare de 14 milioane de euro, din cauza întârzierilor mari pe care le înregistrează executantul. 

Primul-ministru Victor Ponta a vizitat Fabrica de Viori Reghin

Declarații ale premierului Victor Ponta, la finalul vizitei la Fabrica de viori Reghin.

Peste 20.000 de intrări la cele 47 de programe oferite de Muzeul Județean Mureș în Noaptea Muzeelor

Directorul Muzeului Județean Mureș, Soos Zoltan, a declarat marți, într-o conferință de presă, că la cele 47 de programe oferite de instituție timp de două zile, cu ocazia evenimentului Noaptea Muzeelor, s-au înregistrat peste 20.000 de vizitatori. Dat fiind succesul înregistrat, pentru 2015, se dorește mărirea ofertei culturale, a precizat Soos.

Lansarea primului balon stratosferic din județul Mureș, amânată din cauza unei dispoziții a ROMATSA

Lansarea primului balon stratosferic dotat cu instalații pentru măsurarea parametrilor atmosferici, cu sisteme de comunicație radio a datelor și un sistem GPS, care urma să fie lansat, marți, în premieră în județul Mureș, a fost amânată din cauza unei dispoziții a Administrației Române a Serviciilor de Trafic Aerian - ROMATSA.

Primarul din Târgu Mureș susține că vrea să revoluționeze învățământul profesional

Primarul municipiului Târgu Mureș, Dorin Florea, a declarat că intenționează să "revoluționeze" învățământul profesional din municipiu după modelul SMURD și a Dispeceratului integrat 112, iar pentru acest lucru a demarat o amplă campanie de chestionare a elevilor, cadrelor didactice, a părinților și a oamenilor de afaceri. 

Proiect POSDRU de peste 9,5 milioane de lei pentru recalificarea a 840 de șomeri

Consiliul Județean Buzău în parteneriat cu Consiliul Județean Mureș au lansat, miercuri, la Târgu Mureș, proiectul 'Program de intervenții integrate pentru șomeri - certitudinea unui viitor durabil', în valoare de peste 9,5 milioane de lei, finanțat prin POSDRU, în urma căruia vor fi recalificați 840 de șomeri și vor fi angajate 102 persoane din cele două județe.

Primarul municipiului Târgu Mureș a informat Ambasada SUA că nu există consens politic în privința descentralizării și regionalizării

Primarul din Târgu Mureș, Dorin Florea (PDL), a declarat miercuri, la finalul întrevederii cu Kendra Pace, atașatul politic al Ambasadei SUA la București, că l-a informat pe oaspetele american cu privire la faptul că în România nu există un consens în rândul clasei politice românești în privința descentralizării și regionalizării, probleme care consideră că ar putea soluționa inclusiv problema corupției. 

Balon stratosferic pentru măsurarea parametrilor atmosferici, lansat și în județul Mureș

Primul balon stratosferic dotat cu instalații pentru măsurarea parametrilor atmosferici, cu sisteme de comunicație radio a datelor și un sistem GPS va fi lansat, în premieră, și în județul Mureș. 

Prima ediție a festivalului național de muzică pentru copii și tineret 'Vocea Cetății 2014', la Sighișoara

Prima ediție a festivalului național de muzică pentru copii și tineret "Vocea Cetății 2014", 6-18 ani, va avea loc, sâmbătă, la Sighișoara, printre membrii juriului numărându-se personalități marcante ale muzicii ușoare românești - Corina Chiriac, Stela Enache, Horia Moculescu și Marius Țeicu.

În zona Gâmbuț-Ozd-Petrilaca există cea mai mare necropolă agatârșă din Europa, susțin localnicii

În rândul localnicilor din satele Gâmbuț, Ozd și Petrilaca din județul Mureș, s-a transmis din generație în generație o legendă despre o populație care se picta pe piele, care era extrem de bogată și care era specializată în prelucrarea aurului, agatârșii, iar dovada existenței lor ar fi că în zonă s-ar afla cea mai mare necropolă a acestora din Europa, în formă de amfiteatru, care s-ar întinde pe dealurile din cele trei sate.

UMF Târgu Mureș a înființat Societatea de Simulare în Medicină, prima de acest gen din România

Rectorul Universității de Medicină și Farmacie (UMF) din Târgu Mureș, profesor doctor Leonard Azamfirei, a anunțat, marți, că s-a înființat Societatea de Simulare în Medicină, prima de acest gen din România, la care au fost invitate să participe toate universitățile similare din țară care dețin centre de simulare.

IBCvT Târgu Mureș a reluat activitatea de transplant de cord, după mai bine de doi ani de întrerupere

Șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului pentru Boli Cardiovasculare și Transplant (IBCvT) Târgu Mureș, dr. Horațiu Suciu, a anunțat duminică, într-o conferință de presă, reluarea activității de transplant de cord, după mai bine de doi ani de întrerupere, prin efectuarea unui transplant la un pacient în vârstă de 32 de ani, Florin Calancea, din localitatea Glodeni Deal, județul Dâmbovița.

Primul transplant de cord din acest an, efectuat la Târgu Mureș

Primul transplant de cord din acest an a fost realizat în noaptea de sâmbătă spre duminică la Institutul de Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș, operația decurgând bine, a declarat pentru AGERPRES coordonatorul național de transplant, Victor Zota.

Trei teatre din Transilvania, nominalizate la 'Cel mai bun spectacol' la Gala UNITER de la Târgu Mureș

Trei teatre din Transilvania, din Sfântu Gheorghe, Sibiu și Cluj Napoca, au fost nominalizate la categoria 'Cel mai bun spectacol' la cea de-a XXII-a ediție a Galei Premiilor UNITER, care se va desfășura luni seara, la Palatul Culturii din Târgu Mureș.

Corneliu Grosu a fost retras din postul de prefect în Mureș. Vasile Oprea (UNPR), numit subprefect

Corneliu Grosu a fost retras de Guvern din postul de prefect al județului Mureș, acesta urmând să iasă la pensie, iar Vasile Oprea (UNPR), director executiv al Direcției Sanitar-Veterinare Mureș, a fost numit subprefect al județului.

Transplant de ligament încrucișat cu fixare prin metoda Press-fit, în premieră națională la Târgu Mureș

Profesorul universitar doctor Tiberiu Bățagă, medic primar ortoped în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Târgu Mureș, împreună cu profesorul doctor Andrei Nica, consilier la Autoritatea Națională de Transplant și responsabilul băncii de țesut a Spitalului Clinic Colentina din București, au anunțat joi, la Târgu Mureș, realizarea unei premiere naționale în timpul unui transplant de ligament încrucișat anterior, a cărui fixare s-a făcut prin metoda Press-fit.

Unica rezervație de bujori de stepă din Europa poate fi pusă în pericol de gândacul păros

Unica rezervație de bujori de stepă din România și din Europa, cea de la Zau de Câmpie, se confruntă cu o invazie extraordinar de mare a gândacului păros (Epicometis hirta), iar specialiștii din județul Mureș se tem că, dacă nu îl vor controla, acesta ar putea compromite aceste plante.

Viceprimarul liberal din Târgu Mureș a fost înlocuit cu unul din partea PDL

Consilierii locali din Târgu Mureș au votat miercuri, cu 16 voturi "pentru", cinci "împotrivă" și o abținere, schimbarea din funcție a viceprimarului din partea PNL, Ionela Ciotlăuș, și înlocuirea acesteia cu Claudiu Maior din partea PDL, care a fost până acum consilier al primarului Dorin Florea.

Cel mai înalt loc din lume în care crește Bujorul de Stepă este Zau de Câmpie

Rezervația Botanică de la Zau de Câmpie care adăpostește Bujorii de Stepă, denumiți științific 'Paeonia Tenuifolia', este considerată a fi unicul loc din România și din interiorul Arcului carpatic unde crește această floare și este situată pe cel mai înalt loc din lume la care această plantă s-a adaptat, adică la peste 450 de metri.

Viceprimarul PNL din Târgu Mureș susține că înlocuirea sa din funcție e nelegală și nejustificată

Viceprimarul liberal din Târgu Mureș, Ionela Ciotlăuș, a contestat marți, într-o conferință de presă, proiectul de hotărâre a Consiliului Local Târgu Mureș care vizează schimbarea sa din funcție, el considerând că demersul ar fi nelegal și nejustificat. 

Proiect pentru amenajarea unui muzeu digital al patrimoniului cultural local la Târgu Mureș

Primăria Târgu Mureș a depus o cerere de finanțare în valoare de peste 5,8 milioane de lei în cadrul Mecanismului Financiar al Spatiului Economic European (SEE) 2009-2014, pentru Proiectul "PatrimoniuMs" prin care se dorește amenajarea unui muzeu digital al patrimoniului cultural local, în special al celui construit. 

Operație de reconstrucție a vezicii urinare la un pacient cu tuberculoză urogenitală, în premieră la Târgu Mureș

O echipă de medici din cadrul Clinicii de Urologie a Spitalului Clinic Județean (SCJ) Mureș, coordonată de dr. Călin Chibelean, a realizat, în premieră, o intervenție chirurgicală de reconstrucție a vezicii urinare cu un segment de intestin subțire, la un pacient diagnosticat cu tuberculoză urogenitală.

O treime dintre consilierii locali din Târgu Mureș propun schimbarea din funcție a viceprimarului liberal

Primarul din Târgu Mureș, Dorin Florea, a declarat presei, joi, că există un proiect de hotărâre al Consiliului Local Municipal care vizează schimbarea din funcția de viceprimar a Ionelei Ciotlăuș (PNL), iar acesta a fost inițiat de o treime dintre consilierii locali, din aproape toate formațiunile reprezentate. 

Un nou turn de observație descoperit la Vătava completează limesul roman de pe teritoriul județului Mureș

În timpul cercetărilor efectuate de specialiștii de la Muzeul Județean Mureș în cadrul proiectului "Traseul limesului roman pe teritoriul județului Mureș" - prin care se dorește scoaterea la suprafață și includerea în circuitul turistic a castrelor auxiliare de la Brâncovenești, Călugăreni și Sărățeni și a patru turnuri de observație ce se presupune că au existat la Ibănești, Eremitu, Săcădat și Chiherul de Jos - a mai fost descoperit un turn de pază, în zona Vătava.

Peste 3.500 de angajați din Azomureș, amenințați de șomaj tehnic după majorarea prețului gazului

Președintele Sindicatului Alternativa 2000 din cadrul SC Azomureș SA Târgu Mureș, Dumitru Boantă, a anunțat vineri, că peste 3.500 de angajați din combinatul de îngrășăminte chimice, precum și cei care lucrează la firmele care asigură întreținerea utilajelor societății, riscă să ajungă în șomaj tehnic din cauza majorării prețului gazului metan.

Județul Mureș este lider regional la accesarea fondurilor europene, cu absorbție de peste 60%

Directorul general al Agenției de Dezvoltare Centru, Simion Crețu, a anunțat miercuri, la Târgu Mureș, în cadrul unui seminar de informare privind stadiul implementării POR 2007-2013 la nivelul Regiunii Centru, că județul Mureș este lider la accesarea fondurilor europene, cu un grad de absorbție peste 60%, cu mult peste media regiunii. 

Centrul Național de Formare în Asistență Medicală de Urgență de la Târgu Mureș ar putea deveni centru de instruire NATO

Șeful Departamentului pentru situații de urgență din Ministerul Afacerilor Interne, secretarul de stat Raed Arafat, a declarat sâmbătă că Centrul Național de Formare în Asistență Medicală de Urgență de la Târgu Mureș ar putea deveni centru de instruire pentru specialiști din cadrul Centrului NATO de Medicină Militară de la Budapesta și că o decizie în acest sens ar putea fi luată după evaluarea din luna aprilie.

ISU Mureș a primit primul kit 'AmbuBus' din Europa pentru transportul victimelor multiple

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ''Horea'' al județului Mureș a primit, sâmbătă, o donație din partea First Line Technology din Statele Unite ale Americii, constând în primul kit ''AmbuBus'' din Europa, necesar transportului de victime multiple.

Spectacolul Don Quijote, în premieră la Teatrul Național din Târgu Mureș

Compania Liviu Rebreanu a Teatrului Național Târgu Mureș va pune în scenă, miercuri seara, premiera spectacolului-eveniment Don Quijote după Miguel de Cervantes Saavedra, în regia lui Mihai Măniuțiu, având muzica și textul semnate de Ada Milea.

Șeful Noii Gărzi Maghiare din Transilvania, ridicat de mascați și escortat la graniță

Șeful Noii Gărzi Maghiare din Transilvania, Mikola Bela, declarat indezirabil de Curtea de Apel București (CAB), a fost ridicat de mascați de la domiciliul său din Târgu Mureș, joi, în jurul orei 16.30, și este escortat către granița cu Ungaria.

Alte știri: 2 1


laAnunt.ro    |     eMedic.ro     |     LaMedic.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Firma.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-Romania.ro     |     la-AlbaIulia.ro     |     la-Alexandria.ro     |     la-Arad.ro     |     la-Bacau.ro     |     la-BaiaMare.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Barlad.ro     |     la-Bistrita.ro     |     la-Botosani.ro     |     la-Braila.ro     |     la-Brasov.ro     |     la-Bucuresti.ro     |     la-Buzau.ro     |     la-Calarasi.ro     |     la-Chisinau.ro     |     la-ClujNapoca.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-Deva.ro     |     la-DrobetaTurnuSeverin.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Galati.ro     |     la-Giurgiu.ro     |     la-Hunedoara.ro     |     la-Iasi.ro     |     la-Medias.ro     |     la-MiercureaCiuc.ro     |     la-Onesti.ro     |     la-Oradea.ro     |     la-PiatraNeamt.ro     |     la-Pitesti.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-RamnicuSarat.ro     |     la-RamnicuValcea.ro     |     la-Resita.ro     |     la-Roman.ro     |     la-SatuMare.ro     |     la-SfantuGheorghe.ro     |     la-Sibiu.ro     |     la-Slatina.ro     |     la-Slobozia.ro     |     la-Suceava.ro     |     la-Targoviste.ro     |     la-TarguJiu.ro     |     la-Timisoara.ro     |     la-Tulcea.ro     |     la-Turda.ro     |     la-Vaslui.ro     |     la-Zalau.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2015