la-TarguMures.ro     


Fondat 2012     |                     Site dedicat informarii targumuresenilor.                   |     


Acasa  |  Social  |  Politic  |  Economic  |  Legislatie  Sanatate  |  Medicina  |  Sport  |  Divertisment  |  Anunturi  |  Utile  |  Forum  |  Mall  |  Contact

Alte știri

 

Ministrul Mediului a semnat la Târgu Mureș cinci contracte de finanțare în valoare totală de 16,5 milioane de lei

Ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, Attila Korodi, a semnat joi, la Târgu Mureș, unde a participat la cea de-a XV-a reuniune a Comitetului de Monitorizare pentru Programul Operațional Sectorial (POS) "Mediu", cinci contracte de finanțare în valoare totală de 16,5 milioane de lei, pentru o serie de proiecte din județele Mureș și Covasna.

Prima embolizare prostatică într-un spital public din România, realizată la SCJU Târgu Mureș

Compartimentul de Radiologie Intervențională a Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Târgu Mureș a realizat o embolizare prostatică, aceasta fiind prima intervenție de gen realizată într-un spital public din România, a anunțat miercuri, conducerea spitalului.

Primarul municipiului Târgu Mureș susține că nu va beneficia de fonduri UE pentru reabilitarea Liceelor Bolyai și Unirea din cauza bisericilor

Primăria Târgu Mureș nu va putea depune o cerere de finanțare cu fonduri europene pentru reabilitarea clădirilor istorice în care funcționează Liceul "Bolyai Farkas" și Colegiul Național Unirea, întrucât Biserica Reformată și cea Romano-Catolică nu au semnat protocoalele de predare a clădirilor în administrarea municipalității, a anunțat primarul Dorin Florea. 

Portretele mai multor personalități au fost pictate pe scări în Târgu-Mureș

Un nou spațiu cultural a fost inaugurat astăzi pe str. Piatra de Moară din Târgu-Mureș. Pe scările ce fac legătura între strada Gh. Doja și zona cartierului Dâmbu Pietros au fost realizate mai multe portrete.

Curs gratuit de formare profesională de tip baby-sitter

Cursul, organizat de Societatea Națională de Cruce Roșie din România, a început în urmă cu o săptămână la Tîrgu-Mureș.

Pompierii mureșeni au reprezentat România la Competiția Mondială de Salvare

Concursul s-a desfășurat în perioada 9-12 oct, în Anglia,  și a reunit 22 de țări.

Palatul Culturii din Târgu Mureș, o minune a stilului Secession transilvănean

Nu e chip să nu-l fi observat, dacă ai descins, precum orice turist conștiincios, în centrul orașului.

Azomureș va extinde la nivel național programul de cercetare a efectelor îngrășămintelor asupra culturilor

Directorul general al SC Azomureș SA Târgu Mureș, Mihai Aniței, a anunțat miercuri că societatea intenționează să extindă în toate zonele țării programul de cercetare a efectelor îngrășămintelor asupra culturilor și a solului, care a fost inițiat în urmă cu doi ani pentru zona Câmpiei Transilvaniei cu Stațiunea de Cercetare Agricolă Turda și cu Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca.

Un castel din secolul XVII, transformat de două tinere într-o afacere de succes

Castelul Haller din comuna mureșeană Ogra, a cărui temelie a fost pusă în secolul al XVII-lea, a fost transformat de către două surori din Târgu Mureș - Reka, de 28 de ani, și Kinga Foris, de 29 de ani, dintr-o ruină, într-o afacere de succes.

Mihai Aniței: Pe o rază de 1.000 de kilometri nu va mai exista niciun producător de talia Azomureș

Directorul general al SC Azomureș SA Târgu Mureș, Mihai Aniței, a declarat, la Praga, în cadrul unei dezbateri organizate de compania cehă Chemoproject Nitrogen a.s., care modernizează instalația de uree a combinatului din Târgu Mureș, că, în urma investițiilor de peste 200 de milioane de euro, pe o rază de 1.000 de kilometri nu va mai exista un producător de talia societății pe care o conduce.

Primăria Târgu Mureș a demarat o serie de investiții în modernizarea piețelor

Primăria municipiului Târgu Mureș a demarat ample investiții în modernizarea piețelor din oraș, care vor culmina cu înființarea unui depozit cu atmosferă controlată.Potrivit viceprimarului Claudiu Maior, până la înființarea depozitului, municipalitatea a început înlocuirea meselor vechi de beton cu altele noi, din fibră de sticlă prevăzute cu cutii de depozitare și introducerea apei și canalizării în fiecare piață agroalimentară din oraș.

Concurs de pilotat baloane la Câmpul Cetății

Un concurs de pilotat baloane cu aer cald, la care participă 22 de competitori din șase țări, este organizat duminică la cea de-a IX-a ediție a Paradei baloanelor, care se desfășoară în satul Câmpul Cetății, comuna Eremitu.

Ministrul Dușa a decorat Drapelul de luptă al Brigăzii 6 Operații Speciale

Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a decorat, vineri, în cadrul manifestărilor de comemorare a eroilor din cel de-al doilea Război Mondial, drapelul de luptă al Brigăzii 6 Operații Speciale "Mihai Viteazul" Târgu Mureș cu Ordinul "Virtutea Militară în grad de cavaler".

Întârzieri în patru contracte de aproape 10 milioane de euro ale operatorului regional de apă din Târgu Mureș

Operatorul Regional Compania AQUASERV S.A. Târgu Mureș va depăși perioada de eligibiliate în patru contracte în valoare totală de aproape 10 milioane de euro, în cadrul proiectului "Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Mureș", din cauza contestării licitațiilor, precum și a problemelor legate de executanți. 

Șeful Poliției din Mureș, trimis în judecată pentru luare de mită

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Târgu-Mureș au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților: 

Singura orgă din România cu sistem electro-magneto-pneumatic ar putea fi digitalizată

Singura orgă din România, care are un sistem de funcționare electro-magneto-pneumatic, deținută de Filarmonica de Stat din Târgu Mureș, ar putea fi digitalizată la următoarea reparație capitală, dacă se va găsi suma de aproximativ 150.000 de euro, a declarat pentru AGERPRES Vasile Cazan, directorul instituției.

Autoritățile județului Mureș caută soluții temporare pentru depozitarea gunoiului menajer din 26 de localități

Prefectul județului Mureș, Liviu Vasile Oprea, a anunțat miercuri că în 26 de localități din județ, inclusiv în Târgu Mureș, există o situație gravă în privința depozitării deșeurilor menajere și stradale și că autoritățile caută o rezolvare temporară, până la finalizarea procedurilor de licitații pentru operatorul depozitului de la Sânpaul, realizat în cadrul unui proiect european. 

Șase expoziții canine la "Dracula Golden Trophy", în premieră în România

Președintele Asociației Chinologice a Județului Mureș, Lokodi Csaba Zsolt, a anunțat joi, într-o conferință de presă, că cei peste 800 de câini participanți la "Dracula Golden Trophy", ce va avea loc la Târgu Mureș, la sfârșitul acestei săptămâni, vor participa la șase expoziții canine naționale și internaționale, fapt ce reprezintă o premieră în România.

Poliția Locală Târgu Mureș are cea mai mare rețea de voluntari din țară

Șeful Poliției Locale din Târgu Mureș, Valentin Brtefelean, a anunțat marți, că instituția sa are cea mai mare rețea de voluntari din țară, aceasta cuprinzând 30 de persoane din toate categoriile sociale.

PSD a obținut funcția de prefect al județului Mureș, UDMR cea de subprefect

În Monitorul Oficial au fost publicate Hotărârile de Guvern privind exercitarea funcției publice de prefect al județului Mureș de către Vasile-Liviu Oprea, fost subprefect, susținut de PSD, și cea privind exercitarea funcției publice de subprefect al județului Mureș de către Nagy Zsigmond, secretar al Primăriei Miercurea Nirajului, susținut de UDMR.

Suprasolicitarea fizică este cauza celor mai multe boli profesionale declarate, atât în Europa cât și la noi în țară

Fenomenul este același și în județul Mureș, unde, anul trecut, aproape 67% din cazurile de boli profesionale s-au datorat suprasolicitării angajaților, a declarat directorul DSP Mureș, Adrian Mureșan.

Salubriserv Târgu Mureș cere dublarea tarifelor, invocând o "situație gravă" în depozitarea deșeurilor din oraș

Firma de salubritate Salubriserv din Târgu Mureș a solicitat Consiliului Local dublarea tarifelor pentru colectarea și transportul gunoiului menajer și stradal din oraș, arătând că, în lipsa unui loc de depozitare, acesta trebuie transportat la Odorheiul Secuiesc, fapt ce impune costuri suplimentare.

Noile descoperiri arheologice din Cetatea Târgu Mureș impun suplimentarea fondurilor pentru reabilitare

Directorul Muzeului Județean Mureș, Zoltan Soos, a anunțat miercuri că a solicitat suplimentarea cu 250.000 de lei a fondurilor destinate reabilitării Cetății Medievale din Târgu Mureș, pentru conservarea și valorificarea noilor descoperiri arheologice făcute în timpul lucrărilor de reabilitare în cadrul unui proiect european în valoare totală de peste 29,2 milioane de lei.

Zeci de reproduceri după sculpturi din Biblioteca Apostolică a Vaticanului, la Biblioteca Teleki din Târgu Mureș

Biblioteca Teleki din Târgu Mureș, recunoscută pentru numeroasele cărți rare pe care le deține, ascunde și o altfel de comoară între pereții săi: zeci de reproduceri după sculpturi aflate în Biblioteca Apostolică din Vatican, pe care fondatorul bibliotecii, contele Samuel Teleki, le-a comandat de la Viena, în perioada 1802-1803.

ELCEN și firma japoneză Marubeni Corporation au semnat un contract de 170 milioane euro, pentru o centrală pe gaze

Electrocentrale București (ELCEN) și firma japoneză Marubeni Corporation au semnat, marți, contractul pentru înființarea societății mixte S.C. Fântânele Gas Power S.A., care se va ocupa de construcția în comun a unei centrale pe gaze de circa 250 MW, în valoare de aproximativ 170 milioane de euro, pe amplasamentul de la Fântânele (județul Mureș), se arată într-un comunicat remis marți AGERPRES.

UMF Târgu-Mureș a avut cea mai mare concurență la admitere din țară

Peste 5 candidați pe un loc a fost, în acest an, concurența pentru programele de studii în limba română la Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu-Mureș.

Premiul Ministrului Afacerilor Externe al Japoniei pentru dirijorul Filarmonicii din Târgu Mureș, Shinya Ozaki

Ambasada Japoniei la București a anunțat, luni, într-un comunicat de presă, că dirijorul Filarmonicii de Stat din Târgu Mureș, Shinya Ozaki, este pe lista celor 108 persoane care au primit în acest an Premiul Ministrului Afacerilor Externe al Japoniei.

Rugăciunea cavalerilor templieri în Cetatea Sighișoarei, după scrierile lui Lucian Blaga

În premieră pentru festivalurile de artă medievală din România, sâmbătă seară, în cadrul celei de-a XXII-a ediții a Festivalului Sighișoara Medievală, Cavalerii Ordinului Saint Bernard din România, Franța și Serbia s-au rugat pentru continuitatea cavalerismului, la împlinirea a 700 de ani de la arderea pe rug a Ultimului Mare Maestru al cavalerilor templieri, Jacques de Molay.

Obiecte de 'lemn cu atitudine', la Festivalul Sighișoara Medievală

Printre zecile de meșteșugari prezenți la cea de-a XXII-a ediție a Festivalului Sighișoara Medievală se numără și doi tineri, un inginer în geodezie și un medic, ambii din București, care au găsit o nișă neocupată pe piață, prin confecționarea și vânzarea de obiecte din "lemn cu atitudine".

Peste 350 de cavaleri, domnițe și trubaduri la Marea Paradă care a deschis a XXII-a ediție a Sighișoarei Medievale

Peste 350 de cavaleri, domnițe și trubaduri au participat vineri după-amiază la Marea Paradă care a deschis cea de-a XXII-a ediție a Festivalului Sighișoara Medievală, ce se desfășoară sub genericul "Jacques de Molay - 700 de ani de cavalerism", cel mai vechi festival de gen din România.

Clinica de Neurologie II a SCJU Târgu Mureș a introdus o nouă terapie în boala Parkinson

Clinica de Neurologie II a Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Târgu Mureș, condusă de conf. dr. Szatmari Szabolcs, a introdus terapia cu gel Duodopa pentru boala Parkinson, fiind unul dintre cele cinci centre naționale în care se aplică această terapie.

Legenda uriașilor din Saschiz

Localnicii din comuna Saschiz, județul Mureș, își amintesc cu nostalgie de poveștile spuse de bunici și străbunici despre uriașii care trăiau odată într-o cetate construită pe cel mai înalt deal din zonă și care aveau un mod ciudat de a interacționa cu oamenii.

Alte știri: 4 3 2 1


laAnunt.ro    |     eMedic.ro     |     LaMedic.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Firma.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-Romania.ro     |     la-AlbaIulia.ro     |     la-Alexandria.ro     |     la-Arad.ro     |     la-Bacau.ro     |     la-BaiaMare.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Barlad.ro     |     la-Bistrita.ro     |     la-Botosani.ro     |     la-Braila.ro     |     la-Brasov.ro     |     la-Bucuresti.ro     |     la-Buzau.ro     |     la-Calarasi.ro     |     la-Chisinau.ro     |     la-ClujNapoca.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-Deva.ro     |     la-DrobetaTurnuSeverin.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Galati.ro     |     la-Giurgiu.ro     |     la-Hunedoara.ro     |     la-Iasi.ro     |     la-Medias.ro     |     la-MiercureaCiuc.ro     |     la-Onesti.ro     |     la-Oradea.ro     |     la-PiatraNeamt.ro     |     la-Pitesti.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-RamnicuSarat.ro     |     la-RamnicuValcea.ro     |     la-Resita.ro     |     la-Roman.ro     |     la-SatuMare.ro     |     la-SfantuGheorghe.ro     |     la-Sibiu.ro     |     la-Slatina.ro     |     la-Slobozia.ro     |     la-Suceava.ro     |     la-Targoviste.ro     |     la-TarguJiu.ro     |     la-Timisoara.ro     |     la-Tulcea.ro     |     la-Turda.ro     |     la-Vaslui.ro     |     la-Zalau.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2015